Beiskolázás 2023

BEIRATKOZÁSI TUDNIVALÓK a 2023-24-es tanévre:

Szeretettel üdvözöljük Önöket honlapunkon! Nézzenek körbe nálunk, ismerkedjenek meg a leendő elsős tanító nénikkel. Amennyiben kérdésük van, kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal.


Hivatalos beiratkozási tudnivalók ITT. – 2023 – Új*
(A hivatalos okmányaikat feltétlenül hozzák magukkal bemutatás céljából!)

Beiratkozáshoz szükséges letölthető dokumentumok; (egyben letölthető) ITT.

  1. Adatlap
  2. Nyilatkozat az életvitelszerű tartózkodásról
  3. Nyilatkozat a szülői felügyeleti jog gyakorlásról
  4. Nyilatkozat-hit-és erkölcstan etika oktatáshoz

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában lévó általános iskolák felvételi körzetei; ITT 

————————————————————————————————————————

2023. március 1 – március 31.

előzetes REGISZTRÁCIÓS ŰRLAPUNK kitöltése

https://docs.google.com/forms/d/1OTCBct19OFbwbCH17XNOtacZXprFckwMo1okKDMnRvY/edit

Kérjük ÖNÖKET, hogy a további programok szervezéséhez szükséges elérhetőségi adatokat pontosan töltsék ki!

Tanító nénik választásánál a sorrendet állítsák be!

Idegen nyelv esetén szintén lehet sorendet állítani.

————————————————————————————————————————

SZOMBATI ISMERKEDÉS A
TANÍTÓ NÉNIKKEL
2023. március 11. szombat 9.00-12.00

BEMUTATÓ ÓRÁK SZÜLŐKNEK
2023. március 29. szerda 8.30-tól
8.40 4.a Ullrich Réka Andrea 4.b Tapolcainé Gyenes Ágnes
9.40 4.b Tapolcainé Gyenes Ágnes 4.c Tóth Zsuzsanna
10.35 4.c Tóth Zsuzsanna 4.a Ullrich Réka Andrea

ISMERD MEG ISKOLÁNKAT
játszóház, robotika, idegen nyelv…
2023. április 12. szerda 16.00-17.00


TANÍTÓ nénik bemutatkozása:

1.a – SAKKPALOTA

Ullrich Réka vagyok, szeptembertől az 1.a osztályos gyermekek tanító nénije leszek.

Többször átéltem már, de még mindig izgatottsággal és várakozással tölt el az az időszak, amikor 4. osztályos tanítóként visszacsöppenek az elsősök közé. Fontos számomra, hogy minél könnyebbé tegyem számukra az óvoda és az iskola közötti átmentet. Óvónői és tanítói végzettségemnek köszönhetően mindkét korosztály életkori sajátosságait ismerem: sok énekkel, mesével, mozgással „nyújtom meg” az óvodáskort, és mindemelett játékosan terelem őket az új ismeretek világába. Kiemelten figyelek rá, hogy tanóráimat nyugodt légkör, kellemes hangulat jellemezze, szabadidős tevékenységeink, közös programjaink vidám, összetartó közösséggé formáljanak bennünket. Lényegesnek tartom az olvasás, írás, számolás alapkészségeinek megszilárdítását, a rendszeres testmozgás, egészséges életmód fontosságának tudatosítását. KULCSSZAVAIM az ismeretek átadásának folyamatában a következők: kooperatív technikák, játékos tanulás, differenciálás, projektszemlélet, komplexitás, fenntarthatóság, életre nevelés, tehetséggondozás. A gyerekeket fokozatosan sarkallom nagyobb önállóságra, tanulástechnikai módszerek alkalmazásával segítem felkészülésüket. Célom, hogy tanítványaim az elkövetkező 4 év folyamán a szülőkkel együttműködve önálló, egymást tisztelő, segítő és elfogadó gyerekekké váljanak biztos tudással.

Osztályom tanulói részt vehetnek a Polgár Judit által megalkotott Sakkpalota képességfejlesztő oktatási programban, mely eligazítja őket a kreatív gondolkodáshoz vezető úton.

Bővebb információ erről a következő linken található: https://www.sakkpalota.hu/index.php/hu/sakkpalota-program

Szeretettel várom leendő elsőseimet az 1.a osztályba.


1.b – idegen nyelv, LEGO-logika

Tapolcainé Gyenes Ágnes vagyok,

a jelenlegi 4.b osztály osztályfőnöke.

Tanulmányaimat a győri Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán tanító-testnevelésszakon folytattam.

Később képesítést szereztem angol-tanítói szakon, így az angol nyelv oktatása is feladatom osztályomban. A nyelvtudás a mai életben való sikerhez szorosan hozzátartozik,
szinte elengedhetetlen.
Jelenleg magyart, angolt, természetismeretet és készségtárgyakat tanítok.
Tudom és tapasztalom, hogy a mai gyerekek figyelmét már nem lehet a régi formában lekötni, így  nyitott vagyok az új módszerekre.
A gyerekek kíváncsisága, mozgásigénye, társas aktivitása kooperatív technikák alkalmazását teszi szükségessé.
A modern világ kihívásainak megfelelően internet alapú oktatóprogramok, digitális tábla rendszeres használatával játékos ismeretnyújtásra törekszem.

Sok iskolán kívüli programot szervezek, mert fontosnak tartom, hogy a tanulók egy jó osztályközösségben nevelkedjenek, érezzék jól magukat, nevessenek sokat, tolerálják egymást, tudjanak együttműködni. Rendszeresen járunk erdei iskolába, korcsolyázni, kirándulásokra, illetve irodalmi programokra, ahol lehetőségünk van még jobban megismerni egymást.

Célom, hogy az alapkészségek (olvasás, írás, számolás) mellett az angol nyelv ismeretét is megalapozzam, nyitott, alkalmazkodó, reális önismerettel és önbizalommal rendelkező tanulókat készítsek fel további tanulmányaikra.

Nagy szeretettel és izgalommal várom a leendő kis elsős tanítványaimat az 1.b osztályba.


1.c – LÜK-program

Tóth Zsuzsanna vagyok, leendő elsős tanító néni, osztályfőnök.

Családi hagyományt követve lettem pedagógus. 36 éve vagyok ezen a pályán, 23 éve élek Tatabányán, és 4 éve dolgozom a Váci Iskolában. Magyar nyelv és irodalomszakos tanár – tanító képesítéssel rendelkezem. Felnőtt fiam kirepült és már önálló életet él.

Most az Önök gyermekei érkeztek nagyon fontos mérföldkőhöz: iskolába lépnek. Hogy ez az átmenet zökkenőmentes lehessen, fontosnak tartom a kölcsönös bizalmat, együttműködést, amelyre munkám során mindig is törekedtem.

A legfontosabb számomra, hogy minden kisgyermek szeressen iskolába járni, pozitív élményekkel térjen haza. Egy jó közösség részesei lehessenek, ahol maximálisan fejlődhet önálló gondolkodásuk, kreativitásuk. Olyan képességeik kerüljenek előtérbe, amelyek kellően megalapozzák és jelentősen megkönnyítik a későbbi tanulmányi munkájukat. Ennek elősegítéséhez szívesen használom a mai kor elvárásainak megfelelő digitális eszközöket ugyanúgy, mint a hagyományos módszereket.

A tehetséggondozás nagyon fontos számomra, megyei és országos versenyeken is kiemelkedő eredményeket érnek el tanítványaink. A LÜK-program kiváló lehetőséget nyújt mind a tehetség kibontakoztatásában, mind a nehezebben haladó gyerekek felzárkóztatásában.

Osztályaimnak változatos programokat szervezek, melyek erősítik a bizalommal teli, vidám légkört, ami a folyamatos fejlődés mellett elengedhetetlen.

Szeretettel várom a leendő elsős kisdiákokat az 1.c osztályba.

 ———————————————————————————————————————-

Felmerült kérdéseikre a vaci.tbanya@gmail.com és 34/311-614-es elérhetőségeinken szívesen válaszolunk!

 

Szeretettel várjuk Önöket a beiratkozási rendezvényeinken!               Váci iskola tantestülete